Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Γνωρίστε τους επιβάτες του Snowpiercer

Μπορεί να είναι η πρώτη του αγγλόφωνη ταινία, ωστόσο την έχει πλαισιώσει με ένα εξαιρετικό καστ που πολλοί άλλοι του συνάδελφοι στο Χόλυγουντ, …ούτε στα τρελά τους όνειρα.
Και ξεκινώ: Τίλντα Σουίντον, Οκτάβια Σπένσερ, Τζον Χαρτ, Εντ Χάρις Γιούαν Μπρέμνερ και Κρις Εβανς είναι μερικοί από τους επιβαίνοντες του Snowpiercer, το νέο sci – fi φιλμ του Κορεάτη σκηνοθέτη, Τζουν Χο Μπογκ, που το 2006 με την monster movie «Επισκέπτης» έγινε γνωστός σε όλη την υφήλιο.

Η δράση της νέας του ταινίας λαμβάνει χώρα σε ένα χιονισμένο παγωμένο αποκαλυπτικό κόσμο, και ακολουθεί ένα τρένο που βρίσκεται συνεχώς σε κίνηση ενώ έχει ως επιβαίνοντες τους εναπομείναντες κατοίκους του πλανήτη γη. 

Η ζωή τους στο τρένο επίσης δεν είναι ρόδινη, γιατί μια επανάσταση σιγοβράζει καθώς οι επιβάτες που βρίσκονται στο πίσω μέρος της αμαξοστοιχίας είναι δυσαρεστημένοι με αυτούς που βρίσκονται μπροστά. Ναι. οι κάτοικοι του Snowpiercer αν και λιγοστοί είναι χωρισμένοι σε κοινωνικές τάξεις.
Εκτός από τον Τζουν Χο Μπογκ που είναι επικεφαλής, και ένας άλλος πολύ διάσημος Κορεάτης εμπλέκεται στο φιλμ, ο Παρκ Τσαν-Γουκ (Oldboy, Stoker) που εκτελεί χρέη παραγωγού. Η ταινία βασίζεται σε γαλλικό graphic novel και σήμερα μπορείς να πάρεις μια μικρή γεύση των χαρακτήρων που θα γνωρίσεις στο φιλμ με τα 9 πόστερ που θα συναντήσεις παρακάτω. 

Η ταινία δεν έχει ακόμη ορίσει ημερομηνία εξόδου στην Ευρώπη, (αν και κάτω θα δεις καλοκαίρι 2013) αλλά έχω μια διαίσθηση πως πολύ πιθανόν οι Κάννες να είναι η αφετηρία της, αφού η Weinstein Company έχει τα αποκτήσει τα δικαιώματά της. Γνωρίστε τους κάτω.