Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Ετοιμάζεται το Safe House 2


H απρόσμενη επιτυχία της ταινίας της Universal, Safe House, η οποία έκανε πρεμιέρα τον Φεβρουάριο του 2012, έπεισε από ότι φαίνεται τη Universal να ετοιμάσει και το Safe House 2, το οποίο όμως δεν είναι ξεκάθαρο αν θα είναι sequel ή prequel, ενώ έκλεισε τον David Guggenheim, σεναριογράφο του πρώτου για να επιστρέψει στη ταινία.

Η Universal δεν έχει ανακοινώσει αν θα επιστρέψει ο Denzel Washington ή ο Ryan Reynolds, αυτό εξαρτάται αν θα είναι sequel ή prequel, αλλά είναι πιθανότερο η Universal να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον Denzel Washington. Ο Daniel Espinosa πάντως πολύ δύσκολα θα επιστρέψει στη σκηνοθεσία της ταινίας αφού έχει ήδη κλείσει για την καινούρια αστυνομική ταινία Child 44, ως αντικαταστατής του Ridley Scott.

To Safe House έκανε πρεμιέρα στις 10 Φεβρουαρίου του 2012 και κατάφερε με προϋπολογισμό 85 εκατομμυρίων να κερδίσει 202 εκατομμύρια ενώ οι κριτικές που πήρε ήταν αρκετά καλές. Η ταινία διαδραματιζόταν στη Νότια Αφρική και είχε στο cast εκτός των Denzel Washington και Ryan Reynolds τους Vera Farmiga, Robert Patrick, Liam Cunningham, Sam Shephard και Joel Kinnaman.