Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

300: H άνοδος της αυτοκρατορίας trailer: Η θάλασσα θα βαφτεί κόκκινη!

Το σίκουελ των 300 είχε προγραμματιστεί να βγει στις αίθουσες φέτος το καλοκαίρι (Αύγουστος), αλλά πριν ένα μήνα τα στούντιο αποφάσισαν εντελώς ξαφνικά, πως πρέπει να μετακομίσουν το φιλμ τον Μάρτιο της επόμενης χρονιάς. Η αιτιολογία τους ήταν πως το buzz γύρω από το όνομα της ταινίας δεν ήταν αρκετό και ο χρόνος περιορισμένος πια για μια δυνατή προωθητική καμπάνια. Έτσι τώρα πια με νέα ημερομηνία, 9 μήνες πριν από την κυκλοφορία της στις αίθουσες (όπως συνηθίζεται και στα υπόλοιπα μπλοκμπάστερ), ήδη μπορείς να δεις το πρώτο trailer, βασισμένο πάλι σε comic book του Φρανκ Μίλερ (“Xerxes”), σκηνοθετημένο όχι από τον Σνάιντερ (ήταν απασχολημένος με τον Σούπερμαν που θα βγει σε λίγες ημέρες) αλλά από τον Νόαμ Μούρο – έναν indie director – με νέους πρωταγωνιστές στο πλευρό του, αλλά και κάποιους παλιούς γνώριμους.

Οι παλιοί είναι οι Ροντρίγκο Σαντόρο (Ξέρξης), Λένα Χέντεϊ (Βασίλισσα των Σπαρτιατών), ενώ οι καινούργιοι είναι οι Σάλιβαν Στέιπλετον (Θεμιστοκλής), και Εύα Γκριν (Αρτεμισία).
Όπως θα διαπιστώσεις παρακάτω το σίκουελ όσον αφορά την οπτική του, μοιάζει με την πρωτότυπη σαν δύο σταγόνες νερό. Τα slo mo, τα οπτικά εφέ, η βία, το ύφος, τα πάντα υπάρχουν συγκεντρωμένα για μια ακόμη φορά.

Σε υπερθετικό βαθμό μάλιστα. Όσον αφορά το στόρι, η ταινία διαδραματίζεται χρονικά, πριν, παράλληλα και μετά τις Θερμοπύλες. Μας μεταφέρει σε ένα νέο πεδίο μάχης – αυτή τη φορά στη θάλασσα όπου ο Θεμιστοκλής θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις ορδές του Ξέρξη – του θνητού που έγινε θεός – και της Αρτεμισίας, της αιμοδιψούς επικεφαλής του Περσικού Ναυτικού (η ναυμαχία στο Αρτεμίσιο συνέβη παράλληλα με τις Θερμοπύλες, ενώ το πρόσωπο, η Αρτεμισία, ήταν η κόρη του Λυγδάμη, βασίλισσα της Αλικαρνασσού, κυρίως γνωστή για τον ρόλο της στην ναυμαχία της Σαλαμίνας).

Ο σκηνοθέτης της ταινίας διευκρίνισε σε παλαιότερη συνέντευξή του πως η κλίμακα της ταινίας θα είναι μεν μεγαλύτερη, ωστόσο η φιλοσοφία της θα παραμείνει η ίδια. «Πάλι θα είναι εκατοντάδες εναντίον εκατοντάδων χιλιάδων». Πάλι θα είναι Δαβίδ εναντίον Γολιάθ. Με άλλα λόγια: Αν λάτρεψες την πρώτη ταινία που κυκλοφόρησε πριν 6 χρόνια θα λατρέψεις και αυτό το trailer παρακάτω:



bestworldmovies.blogspot.gr