Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Οι Scarlett Witch και Quicksilver στο The Avengers 2;

Τον Οκτώβριο του 2011, περίπου οκτώ μήνες πριν από την προβολή του The Avengers, το οποίο τελικά εξελίχθηκε στη πιο κερδοφόρα ταινία του είδους αλλά και την τρίτη όλων των εποχών, ο Joss Whedon δήλωσε ότι στο δεύτερο Avengers θα ήθελε να δει ανάμεσα σε άλλους χαρακτήρες και τους Ant-man, The Wasp, Quicksilver, The Scarlet Witch, Vision, Black Panther, Ms. Marvel, She-Hulk, War Machine, Moon Knight, Captain Britain, Luke Cage και Doctor Strange, αλλά αυτοί που μάλλον κίνησαν το ενδιαφέρον του κοινού αλλά και του Joss Whedon είναι οι Quicksilver και The Scarlett Witch.

Εκτός από το γεγονός ότι είναι αρκετά ιδιαίτεροι χαρακτήρες, αφού είναι τα παιδιά του διάσημου ανταγωνιστή των X-men, Magneto, με την Scarlett Witch να παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλά σημαντικά γεγονότα της Marvel, είναι και το γεγονός ότι έχουν υπάρξει φήμες ότι και οι Marvel Studios και η 20th Century Fox έχουν δικαιώματα για τους χαρακτήρες. Το γεγονός ότι οι δύο χαρακτήρες έχουν συχνή επαφή και με τους Avengers και με τους X-Men, τους κάνει πολύ ενδιαφέρον δίδυμο αλλά μέχρι τώρα ούτε η Disney ούτε η Fox έκαναν κίνηση να τους προσθέσουν και σίγουρα όταν αποφασίσει κάποιο στούντιο να τους χρησιμοποιήσει, το άλλο θα μείνει πρακτικά πίσω στη μάχη. 

Ο Whedon σε πρόσφατη του συνέντευξη δήλωσε ότι δυο από τους αγαπημένους του χαρακτήρες του comic book, είναι αδέλφια, μια κοπέλα και ένας άντρας που μοιάζει σαν να φωτογραφίζει τους Quicksilver και Scarlet Witch. Φυσικά μπορεί να εννοούσε άλλους χαρακτήρες όπως τους Captain Britain και Psylocke ή τους κινέζους Coldmoon και Dragonfire, αλλά μάλλον οι Scarlett Witch και Quicksilver είναι αυτοί που εννοούσε. Τέλος ο Whedon αποκάλυψε ότι ολοκλήρωσε το σενάριο του Avengers 2 και άρχισε συναντήσεις με τους ηθοποιούς.

Ο Joss Whedon ξεκίνησε τη καριέρα του ως σεναριογράφος από την τηλεόραση με το Roseanne του 1989 και συνέχισε στο Parenthood που προβλήθηκε το 1990-1991 και η πρώτη του κινηματογραφική προσπάθεια ως σεναριογράφος ήταν το Buffy the Vampire Slayer του 1992 και στα επόμενα χρόνια έγραψε και για τα Toy Story, Alien: Resurrection και Titan A.E.. Το 1996 ετοίμασε και τη πρώτη του σειρά, το Buffy the Vampire Slayer, το οποίο ήταν βασισμένο στο πρώτο του σεναρίου και έφτασε τις επτά σεζόν ενώ είχε και spin-off σειρά με το Angel που είχε πέντε σεζόν. 

Επόμενη τηλεοπτική του προσπάθεια ήταν η σειρά Firefly, η οποία όμως διήρκησε 14 επεισόδια και μια ταινία αλλά όπως και οι προηγούμενες του σειρές, θεωρείται από τις καλύτερες της δεκαετίας και έχει τεράστιο κοινό. Το καλοκαίρι του 2013, ο διάσημος δημιουργός θα έχει το Much Ado About Nothing ενώ ετοίμασε και το In Your Eyes, το οποίο όμως δεν έχει ημερομηνία προβολής αλλά και το πιλότο Agents of S.H.I.E.L.D., ο οποίος είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πάρει το πράσινο φως. Επόμενη του ταινία θα είναι το The Avengers 2.